Astro

Med de nye Astro-skulpturer fra Kähler har den danske billedhugger Malene Bjelke hentet inspiration i symbolikken og tankerne fra Kählers mangeårige figurhistorie og skabt 12 forskellige stjernetegnsskulpturer, der på smukkeste vis fører designarven fra Kählers historiske keramikværksted op i vores moderne tid med spirituelt fokus.

Figurerne har ikke noget køn og fremstår derfor helt enkle og åbne for fortolkning. Det har været vigtigt for Malene Bjelke, at man altid skal kunne identificere sig med figurens værdier – også selvom stjernetegnet ikke er ens eget. Det er karaktertrækkene og situationen, der skal være genkendelig. Derfor er det ikke ansigterne, men skulpturernes komposition, der formidler de forskellige stemninger og træk ved hver enkelt stjernetegn, så der opstår et dynamisk samspil skulpturerne imellem.

Hvert tegn har knyttet et beskrivende ord til sig, der knytter sig til formgivningen af den enkelte skulptur. På den måde kommer ord og skulptur hinanden i møde – og energien tilføjes af den menneskelige beskuer via en unik situation.