EXHIBITION PÅ TÆT HOLD 2.0

Malene Bjelke og Dorte Holbek tager denne gang livtag med kroppen, passionen og længslen igennem bronze, ler og stentøj, papirklip og maleri.

Dorte Holbek – der er billedkunstner med passion for keramik har ladet sin dunkle pensel vandre ekspressivt henover vaser, fade, potter og amforaer i ler og stentøj.
Her vrimler med liv – tegnet, ridset, modelleret og malet.
De store vaser er således hele universer for sig selv, så man skal rundt om et par gange, før man får det hele med. På de brændte og glaserede flader svæver kroppe i intens forening, fugle og satyrer med vinfarvede tænder. Her er flyvende huse, brændende sagndyr med horn og absurd sjove bowlerhatpræster med telefoner og vaskepulverboxe i noget der minder om præ-colombiansk keramik på syre.

Malene Bjelke er billedhugger og hendes figurer er bemærkelsesværdigt stille – nærmest larmende stille. En ældre kvinde, der tager en pause på en bænk, en dreng, der stirrer hen for sig siddende på en trappesten og en ung pige, der ligger nydelsesfuldt henslængt fuld af hemmeligheder. Stille eksistenser – men fulde af liv, visdom og ømhed. I et glimt breder øjeblikket sig ud i uendeligheden og figurens nærvær siver langsomt ind i dig som betragter.


De to kunstneres meget forskellige udtryk og billedverden – den vilde keramik og den stille bronze – komplementerer hinanden på smukkeste vis.

Vi håber at se dig til fernisering lørdag d. 14. december fra kl. 13 og glæder os til at byde på varm hyldeblomstgrog og knas. Kl 15 spiller SYLVESTER ROEPSTORFF fra LOVECOFFIN og giver os poetiske og stærke “ORD PÅ SNOR”.

Udstillingen fortsætter søndag med.

Vel mødt!

Lørdag den 14. december kl. 13-17
Søndag den 15. december kl. 13-17

Kronborg 17A
3000 Helsingør