Sculpture Network inviterer til Start’19, den årlige internationale fejring af tredimensionel kunst. Den 27. januar fejres tre-dimensionel kunst samtidigt op mod 100 forskellige steder over hele verden. Sculpture Network, som er baseret i Tyskland koordinerer dagen. Der er åbne døre i kunstneres værksteder, på gallerier, på museer, på kunstakademier og i støberier. Denne dag kan man komme på et sjældent besøg i Skulpturværkstedet på Nationalmuseet, Brede Værk ved Mølleåen.

Skulpturværkstedet restaurerer større skulpturer og andre genstande i metal fra kulturhistorien i Danmark og i udlandet. På værkstedet er der således altid mange spændende ting at se på. Historiske genstande renses, renoveres, repareres, patineres og gives nyt liv.

Lederen af Bygning & Inventar, Konservator Eva Bøje Nielsen, fortæller om afdelingens forskellige arbejdsfelter og de kulturskatte, der lige nu konserveres. Skulpturværkstedets tekniker, Michel Malfilâtre viser rundt og Nationalmuseets fotoelev Jenny Sundby dokumenterer dagens begivenhed.

I de rummelige værksteder udstilles på denne dag nutidige skulpturer i samarbejde med bl.a. Dansk Billedhuggersamfund. De udstillende billedhuggere vil fortælle lidt om deres værker.

I dagens anledning er der tændt op i essen og man kan se og prøve smedning i jern.

Årets mange værtssteder forbindes af en online instagram foto-væg, hvor der under arrangementet uploades billeder fra de forskellige arrangementer rundt omkring i verden, så man kan følge med i realtid på #start19

Sculpture Network er en non-profit organisation med base i Tyskland. Netværket arbejder for at støtte og udbrede forståelse for skulptur. Hvert år siden 2010, har professionelle billedhuggere, kunstinteresserede, kuratorer, kritikere, samlere, gallerister og arkitekter, der er fascinerede af 3-dimensionel kunst mødtes på samme dag forskellige steder i verden i skulpturens navn.

Hvor:

Skulpturværkstedet på Nationalmuseet
Brede Værk
I.C. Modewegs vej
2800 Kongens Lyngby

Hvornår:

Søndag, 27. Januar 2019, fra kl. 11.00

Se mere:  Skulpturværkstedet på Nationalmuseet

se mere: Sculpture Network